SKÖTSELRÅD

Våra handskar är gjorda för att hålla dina händer varma under en lång tid. Men de kräver ändå lite omtanke och kärlek från dig som användare för att de ska hålla sig fina under många år.

En av de viktigaste delarna i att hålla din handskar i fint skick är att när du inte använder dom låta dom vila på plant underlag i rumstemperatur. Lägg aldrig dina handskar direkt på ett element eller annan värmekälla, då värmen torkar ut lädret. Skulle du få någon fläck på dina handskar så försök torka bort det direkt med en fuktig trasa, om de inte hjälper så kan du ta på dina handskar och försiktigt tvätta med lite tvål (precis som när du tvättar dina händer).

Det är dock viktigt att du efteråt väldigt försiktigt kramar ur vattnet ur handskarna (ej vrida ur vattnet).  Dina handskar från laed´r är gjorda i genuint italienskt skinn, portugisisk mocka och svensk fårull. Det innebär att de kommer åldras fint och väl om de får rätt kärlek och omsorg. I majoriteten av våra handskar har vi valt att ha foder i 100% ull, främst för att det är ett varmt och skönt material men även då det är betydligt mer slitstarkt än till exempel kashmir.